Pažitka
Název:

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

veganský recept


Veganské dýňové risotto s lesními houbami


Ingredience:
Ingredience:
menší dýně hokaido nebo muškátová, oloupané a nakrájené na kostičky1/2 ks
rýže arborio150 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
směs lesních hub, nakrájé na kousky2 hrsti
tymián dle chuti
zeleninový vývar dle potřeby
bílé víno dle potřeby
malá žlutá cibule, nakrájená na jemno1 ks
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Sice už není hlavní dýňová sezóna, ale pořád se dají  poměrně bez problémů tyhle oranžové krásky sehnat, a to jak dýně muškátová, tak i hokaido, takže tu pro vás mám skvělý recept na vynikající syté risotto. Jedná se o veganskou verzi, takže žádné máslo a ani strouhaný sýr. Ale samozřejmě pokud chcete, není problém tyto dvě suroviny zařadit.

Do hrnce dáme zesklovatět cibulku a poté přidáme rýži, kterou za stálého míchání necháme také jakoby zesklovatět (je průhlednější). Přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni, zalijeme trochou vína, necháme odpařit alkohol a pomalu dusíme, dokud rýže nezměkne a dýně se nerozvaří. Samozřejmě často mícháme a přiléváme po troškách vývar.

Dýně, která se za několik minut úplně rozvaří, krásně zahustí celé risotto bez použití sýra nebo másla. Vše ochutíme solí a pepřem. Mezitím si houby dokonale opečeme dozlatova na troše olivového oleje na pánvi s přidáním tymiánu, pepře a trošku soli.

Risotto podáváme ozdobené opečenými houbami, můžeme dochutit ještě čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno