Pažitka
Název:

Vege bouillabaisse


Vege bouillabaisse


Ingredience:
Ingredience:
ghí/máslo/olej2 lžíce
velká cibule2 ks
česnek4 velké stroužky
semínka anýzu1 lžička
semínka fenyklu2 lžičky
mořská sůl dle chuti
velká mrkev3 ks
pastiňák2 ks
fenykl2 hlízy
suché bílé víno250 ml
brambora2 ks
krájená rajčata (čerstvá nebo plechovka v bio kvalitě)400 g
zeleninový vývar nebo vodacca 1 l
prášek šafránu0,5 g
nori řasa (natrhaná) pár plátků
sušený tymián1 lžíce
uvařené fazole2 hrnky
K servírování:
čerstvá větvička tymiánu nebo fenyklu dle chuti
pomerančová kůra dle chuti
kváskový chléb dle chuti
Postup přípravy:

Francouzský recept, bez ryb...a vaření s vínem, po dlouhé době jsem si dala i skleničku. Jídlo je to moc dobré, plné pro nás neobvyklých chutí a vůní z bílého vína, česneku, fenyklu a šafránu, ale také s vůní moře z řasy nori (místo rybího aroma). Pro návštěvu nevegetariánů velký zážitek!

V hrnci rozehřejeme tuk nebo olej a vhodíme do něj fenykl s anýzem. Když se rozvoní, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a orestujeme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, pastiňák a hlízy fenyklu nakrájené na větší kousky. Opět chvíli restujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme šafrán, natrhanou nori řasu, tymián a vaříme asi 45 minut. Když je zelenina uvařená, vložíme ještě fazole a necháme chvíli prohřát.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno