Pažitka
Název:

Vegetariánská pizza

vegetariánský recept


Vegetariánská pizza


Ingredience:
Těsto:
mouka na pizzu300 g
sůl1 lžička
teplá voda200 ml
droždí1/2 kostky
olivový olej1 lžíce
Rajčatová omáčka:
passata nebo krájená rajčata400 g
sušená bazalka1 lžička
prolisovaný česnek2 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Na ozdobení:
mozzarella1 ks
olivový olej ve spreji dle potřeby
tymián1 lžička
žampiony250 g
červená cibule2 ks
černé olivy hrst
červená paprika1/2 ks
žlutá paprika1/2 ks
zelená paprika1/2 ks
Postup přípravy:

Tuto kombinaci dělají u nás v pizzerii a bez mozzarelly, není tam vůbec nutná, takže je to pak vegan. Navíc je díky zelenině svěží a šťavnatá. Z tohoto množství těsta dělám dvě menší pizzy. Jedno těsto si můžete dát klidně zamrazit, musí to být ale dříve, než začne kynout!

Ve vodě rozmícháme nadrobené droždí, přidáme sůl a olej a dobře rozmícháme s prosátou moukou. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které ještě asi 5 minut zpracováváme. Na pomoučeném vále rozválíme jednu velikou placku nebo dvě střední. Potřeme rajčatovou omáčkou z rozmixovaných surovin a doplníme nakrájenou zeleninou, žampiony a mozzarellou. Posypeme tymiánem a zacákneme trošku olejem. V dobře vyhřáté troubě na maximum (220 - 240°C) pečeme asi 8 - 15 minut, podle velikosti a tloušťce pizzy. 

Dobrou chuť! je skvělá.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno