Pažitka
Název:

Velikonoční beránek


Velikonoční beránek


Ingredience:
máslo (či hera)25 dkg
tvaroh1 ks
cukr moučka (část se dá nahradit vanilkovým cukrem - alespoň 4)25 dkg
vejce4 ks
polohrubá mouka (1/3 se může nahradit hladkou moukou, pro zjemnění těsta)28 dkg
prášek do pečiva1 balíček
Ingredience:
Postup přípravy:

Krátce před velikonocemi jsme se ségrulou neměly co dělat a napadlo nás, že bychom mohli upéct beránka. Malá neteřinka se přimluvila, že nám pomůže, tak byl plán vyřešený.

Smícháme máslo, tvaroh, cukr, 4 žloutky. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a opatrně vmícháme 4 ušlehané bílky. Pro chuť lze přidat rozinky či oříšky. Do formy na beránka vložíme pečící papír-je fajn ho namočit a zmačkat, lépe se s ním pak pracuje. Šoupneme do trouby a pečeme při cca 180°C, při pečení se musí hlídat, zda nebude lepit těsto na špejli. Pečeme cca 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Šolínová

    zavřít okno