

| Ingredience: | |
| starší rohlík / veka | 8 ks |
| mléko | 250 ml |
| máslo | 2 lžíce |
| vjce | 8 ks |
| uzené maso / slanina | 250 g |
| posekané mladé kopřivy | 2 hrsti |
| muškátový oříšek | 1 špetka |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
O Velikonocích nesmí chybět u nás doma NÁDIVKA! Máte ji také rádi? Já ji mám ráda teplou, studenou, ale i opečenou.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku.
Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.