

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 210 g |
| máslo | 140 g |
| cukr moučka | 60 g |
| žloutek | 1 ks |
| rybízová marmeláda | dle potřeby |
| Cukrová poleva: | |
| bílek | 1 ks |
| cukr moučka | 160 g |
| citronová šťáva | pár kapek |
| gelové potravinářské barvivo | dle potřeby |
| různé cukrové ozdoby | dle potřeby |
U nás se každé velikonoce mimo perníčků a mazance peče i linecké. Prostě jsme rodina sladkomilů a sušenkomilů.
Recept přidávám hlavně pro inspiraci zdobení, protože každá kuchařka už má určitě svůj léty osvědčený recept na linecké.
Z másla, cukru, žloutku a mouky si vytvoříme těsto, které necháme pár hodin uležet v lednici.
Z vychladlého těsta vyválíme cca 3 mm tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Vychladlé tvary slepujeme marmeládou a zdobíme cukrovou polevou, kterou si připravíme vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou. Můžeme přibarvit pár kapkami gelového potravinářského barviva.
Já mám linecké ozdobené i koupenými cukrovými ozdobami.