Pažitka
Název:

Velikonoční linecké


Velikonoční linecké


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka210 g
máslo140 g
cukr moučka60 g
žloutek1 ks
rybízová marmeláda dle potřeby
Cukrová poleva:
bílek1 ks
cukr moučka160 g
citronová šťáva pár kapek
gelové potravinářské barvivo dle potřeby
různé cukrové ozdoby dle potřeby
Postup přípravy:

U nás se každé velikonoce mimo perníčků a mazance peče i linecké. Prostě jsme rodina sladkomilů a sušenkomilů. 
Recept přidávám hlavně pro inspiraci zdobení, protože každá kuchařka už má určitě svůj léty osvědčený recept na linecké. 

Z másla, cukru, žloutku a mouky si vytvoříme těsto, které necháme pár hodin uležet v lednici.
Z vychladlého těsta vyválíme cca 3 mm tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Vychladlé tvary slepujeme marmeládou a zdobíme cukrovou polevou, kterou si připravíme vyšleháním bílku s cukrem a citronovou šťávou. Můžeme přibarvit pár kapkami gelového potravinářského barviva.
Já mám linecké ozdobené i koupenými cukrovými ozdobami.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno