

| Ingredience: | |
| rohlíky | 10 - 12 ks |
| vývar | na zalití |
| vejce | 6 ks |
| rukola | 2 hrsti |
| polníček | 2 hrsti |
| mražená drobounká kořenová zelenina | 200 g |
| máslo do nádivky | 100 g |
| jarní cibulka | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| muskátový květ | špetka |
| kurkuma | špetka |
| česnek | 6 stroužků |
| máslo na restování | 2 lžíce |
| hrubá mouka + 1/2 prášku do pečiva (nebo jen strouhanka) | 2 lžíce |
Zkusila jsem velikonoční nádivku se zeleninou a uzenou slaninou s rukolou a polníčkem, tentokráte jsem ji udělala poctivě utřeným máslem a žloutky a se sněhem.
Rohlíky pokrájíme na kostičky, opečeme na pánvi nasucho a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na malé kostičky Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou zauzenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí z másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou. Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo strouhanku. Když máme vše umíchané, vsypeme zmraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků. Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 160 stupňů dozlatova 45-50 minut. Podáváme samotnou nebo s bramborem nebo ji dáváme jako náplň na Velikonoce do kuřete.
Podrobné info: