Pažitka
Název:

Velikonoční nádivka z kořenové zeleniny a rukoly


Velikonoční nádivka z kořenové zeleniny a rukoly


Ingredience:
Ingredience:
rohlíky10 - 12 ks
vývar na zalití
vejce6 ks
rukola2 hrsti
polníček2 hrsti
mražená drobounká kořenová zelenina200 g
máslo do nádivky100 g
jarní cibulka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muskátový květ špetka
kurkuma špetka
česnek6 stroužků
máslo na restování2 lžíce
hrubá mouka + 1/2 prášku do pečiva (nebo jen strouhanka)2 lžíce
Postup přípravy:

Zkusila jsem velikonoční nádivku se zeleninou a uzenou slaninou s rukolou a polníčkem, tentokráte jsem ji udělala poctivě utřeným máslem a žloutky a se sněhem.

Rohlíky pokrájíme na kostičky, opečeme na pánvi nasucho a pokropíme vývarem. Slaninu a cibulku nakrájíme na malé kostičky Nasekanou rukolu a polníček spaříme vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Na másle orestujeme cibulku, vsypeme na kostičky pokrájenou zauzenou slaninu, spařenou rukolu a polníček. Rohlíky smícháme se směsí z másla a koření a přidáme orestovanou cibulku se slaninou. Podle konzistence nádivky přidáme mouku s práškem do pečiva nebo strouhanku. Když máme vše umíchané, vsypeme zmraženou drobnou kořenovou zeleninu a zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků. Nádivku přeneseme do pekáčku nebo do formy, vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 160 stupňů dozlatova 45-50 minut. Podáváme samotnou nebo s bramborem nebo ji dáváme jako náplň na Velikonoce do kuřete.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno