Pažitka
Název:

Velikonoční polévka s vařenými vejci


Velikonoční polévka s vařenými vejci


Ingredience:
Ingredience:
větší brambora3 ks
mrkev1 ks
menší cibule nebo kus pórku1 ks
kedlubna1/2 ks
vejce natvrdo3 nebo 4 ks
máslo kousek
drcený kmín špetka
vývar1 l
petrželka, pažitka, libeček dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak už je to tady, kluci vykoledovali spoustu vajíček, tak se musí spotřebovat. Tahle polévka je rychle hotová a taková chuťově jarní. A pár vajíček ubyde.

Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a mrkev nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a chvilku na mírném plameni restujeme, mrkev pustí krásně barvu. Pak přidáme brambory s kedlubnem, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme kmínem. Vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme najemno posekaná vejce a prohřejeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno