Pažitka
Název:

Velikonoční vegan perníčky

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy


Velikonoční vegan perníčky


Ingredience:
Ingredience:
celozrnné žitné mouky400 g
gel ze lněných semínek4 lžíce
rozmixovaných semínek2 lžíce
Bio Alsan120 g
javorový sirup4 lžíce
sušená třtinová šťáva120 g
perníkové koření1 lžíce
jedlá soda1 lžíce
mleté ořechy (vlašské, lískové)50 g
trošičku kakaa
Postup přípravy:

Tak když tu máme ty Velikonoce, tak přináším veganský recept na perníčky. Tak směle do toho. Pokud se Vám povedou, budu ráda, pokud mi zašlete fotku.

Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte do druhého dne odpočívat na lince, aby se dobře promnuly chutě koření. Poté stačí vykrájet a péct na pečícím papírem vyloženém plechu. Peču při 180°C dozlatova. Nepřepečte! Opravdu jakmile začnou zlátnout, tak ven z trouby!
Perníčky jsou ihned měkké a výborné!

Poleva: prosátý moučkový cukr, citronová šťáva, trošku kukuřičného škrobu. Množství dávám intuitivně. Většinou na 100g cukru dám půl lžičky škrobu a šťávu pomaličku postupně přidávám. Šlehám šlehačem dokud není poleva akorát hustá a na pohled jemná, nesmí být vidět kousky cukru. 

Trvá to tak 5 - 8 minut, ručně tak 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno