

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 500 g |
| Ajvar nebo Lutenice | 2 - 3 lžíce |
| Passata di pomodoro | 1 lžíce |
| zelená paprika | 2 ks |
| mrkev | 1 ks |
| olej | trochu |
| cibule | 2 ks |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| solamyl | dle potřeby |
| vývar | dle potřeby |
| Příloha: | |
| rýže | dle potřeby |
Vepřová játra nemusí být pořád jen klasika. Obyčejné jídlo můžete posunout zase o jeden level výše a vězte, že si pochutnáte.
Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat i papriky a mrkev, vše pokrájené na malé proužky. Když je maso i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem z kostí a dáme přiklopené do trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme několik lžic Ajvaru (nebo Lutenice, nebo ostrého leča) + pár lžic pasty "Passata di pomodoro" a dál dusíme. Nakonec zahustíme solamylem rozkvrdlaným ve vodě. Dosolíme až na talíři. Podáváme s bylinkovou rýží.
Podrobné info: