Pažitka
Název:

Vepřová játra na ajvaru, mrkvi a paprikách


Vepřová játra na ajvaru, mrkvi a paprikách


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra500 g
Ajvar nebo Lutenice2 - 3 lžíce
Passata di pomodoro1 lžíce
zelená paprika2 ks
mrkev1 ks
olej trochu
cibule2 ks
pepř špetka
sůl dle chuti
solamyl dle potřeby
vývar dle potřeby
Příloha:
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Vepřová játra nemusí být pořád jen klasika. Obyčejné jídlo můžete posunout zase o jeden level výše a vězte, že si pochutnáte.

Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat i papriky a mrkev, vše pokrájené na malé proužky. Když je maso i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem z kostí a dáme přiklopené do trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme několik lžic Ajvaru (nebo Lutenice, nebo ostrého leča) + pár lžic pasty "Passata di pomodoro" a dál dusíme. Nakonec zahustíme solamylem rozkvrdlaným ve vodě. Dosolíme až na talíři. Podáváme s bylinkovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno