Pažitka
Název:

Vepřová játra na barevné zelenině


Vepřová játra na barevné zelenině


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra500 g
Marináda:
olivový olej dle potřeby
uzená paprika dle chuti
sojová omáčka dle chuti
kayenský pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
jarní cibulka2 ks
mrkev1 ks
celer1/4 ks
celer2 řapíky
zeleninový vývar1 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Játra se dají připravit na x způsobů - jako minutka, dušená, smažená apod. Tentokrát jsem chtěla mít pěkný sosík se zeleninou, a tak jsem játra dusila v tlakovém hrnci. Byla to opravdu chutná rychlovka.

Vepřová játra kuchyňsky upravíme. Nakrájíme na větší plátky a po stranách nařízneme, aby se plátky jater nekroutily. Maso naložíme do marinády z uzené papriky, sojové omáčky, kayenského pepře a olivového oleje. Necháme marinovat přes noc. Druhý den játra s marinádou orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibulce, dokud maso  nepustí šťávu. Zalijeme  zeleninovým vývarem a necháme v tlakovém hrnci dusit  (tlakovat) po dobu 15 lakovém hrnci doměkka. Zeleniny přidáme hodně, abychom sosík z jater nemuseli zahušťovat moukou. Kdyby bylo potřeba sos zahustit, zahustíme jej chlebovou kůrkou. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno