

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 600 g |
| stření cibule | 3 ks |
| hladká mouka | 1 - 2 lžíce |
| drcený kmín | dle chuti |
| hřebíček | dle chuti |
| sojová omáčka | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Někdo játra miluje a jiný nenávidí. A právě pro ty, kteří je milují, tady mám jeden receptík.
Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji opečeme do zlatova. Přidáme nakrájená játra, opepříme a okmínujeme (nesolíme!). Můžete přidat pár hřebíčků, omáčka dostane šmrnc.
Když jsou játra orestovaná, jemně je zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Pak přidáme 1 lžíci sójovky a necháme podusit.
Když je omáčka hotová, tak jí osolíme a podle chuti případně přidáme ještě trochu mletého kmínu.
Podáváme s rýží.
VENDY TIP! Pokud chcete játrovou omáčku obměnit, je dobré přidat bylinku rozmarýn. V sezóně postačí jedna snítka čerstvé a v zimě do čajového sítka nasypte rozmarýn sušený.
Podrobné info: