Pažitka
Název:

Vepřová játra na kmíně s rýží


Vepřová játra na kmíně s rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra600 g
stření cibule3 ks
hladká mouka1 - 2 lžíce
drcený kmín dle chuti
hřebíček dle chuti
sojová omáčka dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Někdo játra miluje a jiný nenávidí. A právě pro ty, kteří je milují, tady mám jeden receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji opečeme do zlatova. Přidáme nakrájená játra, opepříme a okmínujeme (nesolíme!). Můžete přidat pár hřebíčků, omáčka dostane šmrnc.

Když jsou játra orestovaná, jemně je zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Pak přidáme 1 lžíci sójovky a necháme podusit.

Když je omáčka hotová, tak jí osolíme a podle chuti případně přidáme ještě trochu mletého kmínu.

Podáváme s rýží.

VENDY TIP! Pokud chcete játrovou omáčku obměnit, je dobré přidat bylinku rozmarýn. V sezóně postačí jedna snítka čerstvé a v zimě do čajového sítka nasypte rozmarýn sušený.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno