Pažitka
Název:

Vepřová játra na loupaných rajčatech, pórku a chřestu


Vepřová játra na loupaných rajčatech, pórku a chřestu


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra800 g
loupaná rajčata1/2 sklenice
zelený chřest2 stonky
cibule1 ks
menší pórek1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
solamyl (hladká mouka) dle potřeby
vývar (voda) dle potřeby
Postup přípravy:

U nás doma máme játra moc rádi, a proto se vždy snažím vymyslet nějaký zajímavý nový recept a kombinaci chutí. Dnes jsem je připravila na rajčatech a zkusila přidat i chřest.

Játra odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Opepříme a orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, pokrájený pórek, očištěný a pokrájený chřest a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut. Nakonec zahustíme solamylem (případně moukou) rozkvrdlaným ve vodě. Játra solíme až na talíři. Podáváme se zeleninovou rýží.

Zelený chřest byl tentokrát opravdu čerstvý a konečky nebylo třeba ani odlamovat, ale i přesto jsem konce odlámala, překrojila na půl a tužší konce jsem dala do vroucí osolené vody na pár minut povařit. Nádobu jsem přiklopila, poté vypnula a nechala asi tři minuty dojít. Pak jsem chřest podávala na talíři k játrům.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno