

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 500 g |
| Passata di pomodoro | 1 lžíce |
| zelená paprika | 1 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| olej | dle potřeby |
| očištěná hlíva | 4 ks |
| cibule | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| hraška Pikant nebo solamyl | na zahuštění |
| sterilovaná paprika | dle chuti |
| vývar | dle potřeby |
Pokud patříte mezi ty, kteří milují játra, mám pro vás tip na jednoduchou a rychlou omáčku. Abych ji nějak ozvláštnila, přidala jsem ještě hlívu a papriky. Moc jsme si pochutnali.
Játra očistíme, odblaníme a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. Játra orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu, proužky zelené i červené papriky. Můžeme přidat i trochu okapaných proužků naložených sterilovaných paprik. Když jsou játra i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem a dáme přiklopené do rozehřáté trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme pár lžic passaty a dál dusíme. Nakonec zahustíme hraškou podle návodu nebo solamylem, rozmíchaným ve vodě. Nakonec ještě osolíme. Podáváme například jako já s kurkumovou rýží.
Podrobné info: