

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 600 g |
| uzená slanina | 180 g |
| olej | dle potřeby |
| ostrá harissa | 1 lžíce |
| sušená rajčata v oleji | 2 - 3 ks |
| cherry rajčátka | 4 ks |
| šalotka | 2 ks |
| vývar | na podlití |
| hladká mouka | na zahuštění |
| voda | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Játra u nás doma jíme celkem málo, i přesto, že nám moc chutnají. Navíc játra jsou výborná na červené krvinky, a proto by v jídelníčku neměly chybět.
Játra očistíme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená i cherry) pokrájíme na plátky. Pokrájenou slaninu a šalotky orestujeme na oleji, přidáme zprudka orestovat i kousky jater. Opepříme. Necháme pustit šťávu z masa. Podlijeme vývarem, přidáme harissu a plátky sušených rajčat. Dusíme doměkka (v tlakovém hrnci cca 8 - 10 minut) jinak podle každého. Nakonec přidáme cherry rajčátka. Zakvrdláme mouku s vodou, vmícháme k játrům a zelenině. Povaříme ještě cca 10 - 12 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme s přílohou dle chuti.
Podrobné info: