

| vepřová játra | 500 g | 
| anglická slanina | 100 g | 
| cibule | 1 ks | 
| mrkev | 2 ks | 
| petržel | 1 ks | 
| celer | kousek | 
| červená paprika | 1 ks | 
| nové koření | 3 kuličky | 
| rajčata nebo konzervovaná | 3 ks | 
| pórek | 1 ks | 
| čerstvá paprika | dle potřeby | 
| sádlo | kousek | 
| cukr | 1 lžička | 
| rozmarýn | snítka | 
| hladká mouka | 1 lžíce | 
| masový vývar (bujon) | dle potřeby | 
| Ingredience: | 
Jako příloha se skvěle hodí třeba zeleninová rýže....
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme játra. Přidáme oloupaná rajčata, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme jíškou. Přidáme nakrájený pórek a papriku a společně provaříme.
Jako příloha pórková rýže - Na másle orestujeme nakrájený pórek a smícháme s vařenou rýží.
Podrobné info: