

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 400 g |
| anglická nebo jiná slanina | 200 g |
| žlutá cibule | 1 ks |
| červená kapie | 1 ks |
| hladká mouka | 1 lžíce |
| bílé víno | 100 ml |
| sojová omáčka | 1 lžíce |
| sladká paprika | 1 lžička |
| majoránka | 1 lžička |
Játra na víně se slaninou nemusí být vůbec špatná kombinace, proto určitě vyzkoušejte.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtměsíčky a orestujeme do skoro zlata, nemusí se přidávat žádný tuk, slanina pustí dostatek. Slaninu s cibulí vybereme a do výpeku zarestujeme sladkou papriku a po chvilce i nakrájená játra, která jsme si obalili v hladké mouce. Podlijeme vínem, zakápneme sojovou, vrátíme anglickou s cibulkou, promícháme a dusíme doměkka. Na závěr přidáme kapii a po vypnutí ochutíme majoránkou. Podáváme s rýží.
Podrobné info: