Pažitka
Název:

Vepřová játra se slaninou a rýží


Vepřová játra se slaninou a rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra400 g
anglická nebo jiná slanina200 g
žlutá cibule1 ks
červená kapie1 ks
hladká mouka1 lžíce
bílé víno100 ml
sojová omáčka1 lžíce
sladká paprika1 lžička
majoránka1 lžička
Postup přípravy:

Játra na víně se slaninou nemusí být vůbec špatná kombinace, proto určitě vyzkoušejte.

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtměsíčky a orestujeme do skoro zlata, nemusí se přidávat žádný tuk, slanina pustí dostatek. Slaninu s cibulí vybereme a do výpeku zarestujeme sladkou papriku a po chvilce i nakrájená játra, která jsme si obalili v hladké mouce. Podlijeme vínem, zakápneme sojovou, vrátíme anglickou s cibulkou, promícháme a dusíme doměkka. Na závěr přidáme kapii a po vypnutí ochutíme majoránkou. Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno