

| vepřová játra | 600 g | 
| paprika | 2 - 3 ks | 
| cuketa | 1 ks | 
| jarní cibulka | 2 - 3 ks | 
| česnek | 6 stroužků | 
| loupaná rajčata | 1 konzerva | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| olej | trochu | 
| bílé víno | 100 ml | 
| sladká chilli omáčka | 3 lžíce | 
| Ingredience: | 
Pikantní játra s lečem je jednoduché jídlo, které má však "koule".
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.
Česnek, jarní cibulku, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky s cuketou a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme ;)
Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb…prostě skoro cokoliv. Já jsem použila kuskus s petrželkou.
Podrobné info: