Pažitka
Název:

Vepřová játra v pikantním leču


Vepřová játra v pikantním leču


Ingredience:
vepřová játra600 g
paprika2 - 3 ks
cuketa1 ks
jarní cibulka2 - 3 ks
česnek6 stroužků
loupaná rajčata1 konzerva
sůl špetka
pepř špetka
olej trochu
bílé víno100 ml
sladká chilli omáčka3 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Pikantní játra s lečem je jednoduché jídlo, které má však "koule".

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.

Česnek, jarní cibulku, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky s cuketou a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme ;)

Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb…prostě skoro cokoliv. Já jsem použila kuskus s petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno