Pažitka
Název:

Vepřová kotleta za pár minut


Vepřová kotleta za pár minut


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 plátky
máslo1 plátek (2 cm)
olej3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Potřebujete rychlý oběd, nebo rychlou večeři? Zkuste kotletu, ke které si můžete uvařit brambory, nebo jen přikusovat čerstvé pečivo.

Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem a přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2minuty z druhé strany. Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.
Ihned podáváme mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.
Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno