Pažitka
Název:

Vepřová krkovice s cibulovou omáčkou


Vepřová krkovice s cibulovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
krkovice i s kostí4 plátky
přepuštěné máslocca 3 lžíce
velká cibule4 ks
bobkový list1 ks
nové koření3 kuličky
hladká mouka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jsou takové druhy omáček, které zrovna svým názvem nelákají a nebo je máme spojené s něčím hrozným ze školní kuchyně.

Cibulová omáčka je ale velice dobrá, a pokud si pohrajete s jejím základem, můžete s ní i zazářit.

Základem chutě této omáčky jsou tři základní věci - přepuštěné máslo, cibule a maso.

Jak vyrobit přepuštěné máslo najde ZDE.
Nemusíte ho zrovna vyrábět hned tři sklenice, ale jedna se vám doma bude hodit. A až ochutnáte, tak zjistíte, že ho vlastně máte málo. 

Do vyšší pánve, která má i pokličku dejte ono zmíněné máslo a zprudka orestujte z obou stran krkovičku okořeněnou pouze solí a pepřem.

Dejte maso stranou a do výpeku přihoďte všechnu cibuli. Pokud je třeba, tak přidejte i trochu másla navíc.

Cibuli orestujte opravdu hodně dotmava a přípečků na dně pánve se vůbec nebojte.

Když je cibule, tak akorát - přihoďte i koření jako je bobkový list a nové koření. Na třikrát podlijte malým množstvím vody. Přípečky se hned uvolní a tmavá cibule se okamžitě načne dusit.

Když je v pánvi jen cibule a tuk bez známky vody, poprašte vše moukou. Zamíchejte a nechte chvilku zasmahnout. Takovouto jíšku zalijte cca 1 litrem studené vody a metličkou důkladně rozmíchejte.

Vraťte plátky masa a duste pod pokličkou do měkka. Cibule se postupně rozvaří, ale pokud byste chtěli opravdu hladkou omáčku, tak ji přepasírujte  přes sítko.

Jako přílohu můžete zvolit brambory, rýži, bramboráčky, kaši a nebo právě krokety jak vidíte na obrázku.

Podrobný návod jak na ně najdete ZDE.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno