

| Ingredience: | |
| vepřová krkovice | 4 plátky |
| cibule | 2 ks |
| olej | trochu |
| sterilované kapie | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | špetka |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| cukr | 1 lžička |
| hladká mouka | na zahuštění |
Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto.
Nejprve si maso omyjeme a osušíme. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Potom přidáme krkovici a z obou stran osmahneme. Poté zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce sterilované kapie a dusíme do měkka. Jakmile máme maso měkké, vyjmeme jej, přidáme lžičku cukru a omáčku zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme. Omáčku případně dosolíme podle chuti. Podáváme s bramborovými noky.
Tentokrát mne moc potěšila Lucinka. Není moc na maso. Ale tentokrát si přidala maso a omáčku dvakrát. To je ta největší odměna pro kuchařku :-) No a Pepánek, ten je zase na noky...
Podrobné info: