

| vepřová panenka | dle počtu strávníků |
| koření Argentina | špetka |
| barevný pepř | špetka |
| olej | trochu |
| Salát: | |
| ledový salát | dle potřeby |
| červená nebo jiná barevná paprika | 1/2 ks |
| rajče | 2 ks |
| sůl | špetka |
| barevný pepř | špetka |
| sojová omáčka | dle chuti |
| Ingredience: |
Panenka je úžasné a moc dobré masíčko, tak proč ho kazit složitou úpravou? Jak se říká: „V jednoduchosti je krása.“
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením Argentina. Zabalíme do alobalu a necháme v ledničce nějakou dobu odležet. Poté na pánvi zprudka opečeme ze všech stran, přendáme na plech na pečící papír nebo alobal a dáme do trouby na cca 10-12 minut. Upečenou panenku necháme zabalenou v alobalu 10 minut odležet.
Jako přílohu jsem volila ledový salát s paprikou a rajčaty, mírně osolený, opepřený opět čerstvě mletým barevným pepřem a lehounce zakápnutý sojovou omáčkou.
Podrobné info: