Pažitka
Název:

Vepřová panenka na bílém víně s hořčicí a pepřem se šťouchanými brambory


Vepřová panenka na bílém víně s hořčicí a pepřem se šťouchanými brambory


Ingredience:
Ingredience:
tuk dle potřeby
vepřová panenka (výška cca 1,5 cm)6 plátků
Rulandské šedé 20112 dcl
hořčice polotučná s fruktózou NATURAL dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
sůl dle chuti
brambory dle potřeby
větší cibule1 ks
Postup přípravy:

Většinou se snažím vařit jídla pro všechny jenže tentokrát byla chuť na něco trošku ostřejšího a to do jídelníčku dvouleťáčka nepatří. Pro našeho malého jedlíka jsem měla navařeno z předchozího dne a tak jsem se mohla pustit do přípravy této dobrůtky.

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme, zmáčkneme dlaní, lehce potřeme z obou stran hořčicí a necháme krátce stranou. Na tuku opečeme maso z obou stran, podlijeme vínem a přidáme hořčici. Mnou použitá hořčice je velmi výrazná, dala jsem pouze lžičku. Krátce povaříme, zredukujeme na požadovanou hustotu, víno se postupně odvaří a omáčka zhoustne. V případě potřeby dochutíme pepřem.

Podáváme se šťouchanými bramborami. Brambory očistíme, dáme vařit. Orestujeme si na tuku cibuli, uvařené brambory rozmačkáme a přidáme orestovanou cibuli a zamícháme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno