

| Ingredience: | |
| vepřová panenka | 1 ks |
| sůl | špetka |
| sečuánský pepř | špetka |
| worcester | 2 lžíce |
| olej | 100 ml |
| žampiony | 4 ks |
| jablko | 2 ks |
| brambory | dle potřeby |
| petrželka | dl chuti |
| máslo | kouek |
Poslední dobou jsme si oblíbila vepřovou panenku, protože není moc teď čas vyvařovat a přijde mi to super kompromis, jak vykouzlit rychlou a dobrou večeři.
Maso osolíme, opepříme, pokapeme trochu worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku orestujeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Pak ji zabalíme do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější, stačí 10 minut. Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájený žampiony a jablka na plátky. Orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou. Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou. Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.
Podrobné info: