Pažitka
Název:

Vepřová panenka s lilkovou omáčkou pro děti od 1 roku


Vepřová panenka s lilkovou omáčkou pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka3 porce
středně velký lilek1/2 ks
smetana ke šlehání100 g
plnotučné mléko150 ml
rozmarýn2 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Vepřová panenka je ten kousek masa, který k doladění potřebuje vlastně jen hrozně málo. Tentokrát na mě z lednice zavolal lilek, tak jsem si řekla, že právě on bude "to správné málo", které z našeho oběda udělá luxusní zážitek.

Vepřovou panenku osolte, opepřete a společně se snítkou rozmarýnu naložte do oleje. Nechte alespoň hodinku odpočívat. Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte takzvaně "vypotit", aby ztratil svou nahořklost. Vypocenou šťávu osušte papírovým ubrouskem.

V pánvi rozpalte menší množství oleje a panenku na něm zprudka opečte ze všech stran. Stejně tak s ní opečte i lilek. Až oboje zezlátne, podlijte smetanou a mlékem, přidejte druhou snítku rozmarýnu a zredukujte pár minut, dokud nebudete mít omáčku. V případě potřeby ji osolte a opepřete, lilek můžete (ale nemusíte) v omáčce rozmixovat nebo rozmačkat. 

Podávejte s opečenými bramborami, kaší a nebo kuskusem, jako jsem to udělala já. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno