Pažitka
Název:

Vepřová panenka s pikantní salsou


Vepřová panenka s pikantní salsou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka1 kg
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
olivový olej1 lžíce
velké a hlavně zralé mango nakrájené na kostičky1 ks
chilli pasta harissa3 lžíce
malá červená cibule nasekaná opravdu najemno1 ks
hrubá mořská sůl dle chuti
citronová šťáva pár kapek
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Jste milovník masa? Tak jste u správného receptu. Kdo nemá rád "růžovou" určitě udělá v tomto případě výjimku.

Troubu si předehřejte na 200°C. Maso osolte a opepřete. Pánev hodně rozehřejte, nalijte na ni olivový olej a maso opékejte dozlatova z obou stran. Já opékala přesně 6 a 6 minut.

Pánev přesuňte do trouby a panenku dopečte. Snesete-li ji, stejně jako já, spíše med-rare, postačí 15 minut. Toužíte-li však po mase více propečeném tedy medium-med-well, nechte maso v troubě cca 20-25 minut, záleží a výkonu vaší trouby. 

Zatímco se panenka peče, připravte si salsu. Smíchejte všechny výše uvedené suroviny, ochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec salsu lehce zakápněte ještě olivovým olejem a dejte na chvíli do lednice.

Upečené maso vyndejte z trouby a přesuňte jej na prkýnko. Tady bude 5 minut odpočívat.
Podávejte se salsou. Jako přílohu můžete zvolit např. pečené brambory, ale vystačíte si i s dobrým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno