Pažitka
Název:

Vepřová panenka sous vide


Vepřová panenka sous vide


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka200 g
koření dle chuti
vařené brambory200 g
slanina dle potřeby
jarní cibulka1 ks
cibule1/2 ks
smetana1 dl
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Už jste slyšeli o vaření ve vakuu? To je vaření v sáčcích za nepřítomnosti vzduchu ve vodní lázni nebo můžete použít speciální hrnce. Udržíte nejen vitamíny, tak i šťavnatost masa.

Panenku očistíme, osolíme, okořeníme a zavakuujeme do umělohmotného speciálního sáčku.
Vaříme ve vodní lázni 3h na 61 stupňů. Poté jí opečeme krátce na pánvi ze všech stran, okořeníme a dochutíme dle libosti.

Na rozpálené pánvi se sádlem osmažíme slaninu s cibulí, do které poté vložíme brambory s čerstvou jarní cibulkou, máslem, smetanou a jemně rozšťoucháme.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno