

| vepřová panenka | |
| schwarzwaldská šunka | pár plátků |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| mrkev | 1 ks |
| celer | 1 ks |
| olivový olej | trochu |
| sušené švestky | dle chuti |
| červené víno | dle chuti |
| rozmarýn | hrstka |
| máslo | kousek |
| Ingredience: |
Kabátek ze schwarzwaldské šunky nesmí rozohodně chybět.
Tento elegantní recept si oblíbili moji rodiče. Tatík má rád všechno do sladka, tak jsem mu k tomu připravil ragú z mrkve, celeru, sušených švestek, rozmarýnu a červeného vína.
Celá příprava je velmi jednoduchá: Váleček vepřové panenky obalíme do Schwarzwaldské šunky a zavážeme provázkem, aby se nám šunka neměla tendence uvolňovat. Lehce osolíme, jelikož šunky tohoto typu mají dost soli už v sobě a opepříme. Pečeme na pánvi nebo grilu tak dlouho, dokud nebude šunka křupavá. (podle tloušťky masa cca 8-10 minut na mírném žáru, aby se maso hezky zatáhlo)
Na ragú potřebujeme nakrájet na kostičky mrkev a celer a na olivovém oleji restovat do měkka. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme nakrájené sušené švestky, podlijeme dobrým červeným vínem a ochutíme rozmarýnem. Ve chvíli kdy se z vína vyvaří alkohol, přihodíme kostku chlazeného másla a necháme rozpustit.
Jako přílohu doporučujeme rozpečenou bagetku.
www.facebook.com/RegionNaTaliri