Pažitka
Název:

Vepřová panenka v kabátku ze schwarzwaldské šunky


Vepřová panenka v kabátku ze schwarzwaldské šunky


Ingredience:
vepřová panenka
schwarzwaldská šunka pár plátků
sůl špetka
pepř špetka
mrkev1 ks
celer1 ks
olivový olej trochu
sušené švestky dle chuti
červené víno dle chuti
rozmarýn hrstka
máslo kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Kabátek ze schwarzwaldské šunky nesmí rozohodně chybět.

Tento elegantní recept si oblíbili moji rodiče. Tatík má rád všechno do sladka, tak jsem mu k tomu připravil ragú z mrkve, celeru, sušených švestek, rozmarýnu a červeného vína.

Celá příprava je velmi jednoduchá: Váleček vepřové panenky obalíme do Schwarzwaldské šunky a zavážeme provázkem, aby se nám šunka neměla tendence uvolňovat. Lehce osolíme, jelikož šunky tohoto typu mají dost soli už v sobě a opepříme. Pečeme na pánvi nebo grilu tak dlouho, dokud nebude šunka křupavá. (podle tloušťky masa cca 8-10 minut na mírném žáru, aby se maso hezky zatáhlo)

Na ragú potřebujeme nakrájet na kostičky mrkev a celer a na olivovém oleji restovat do měkka. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme nakrájené sušené švestky, podlijeme dobrým červeným vínem a ochutíme rozmarýnem. Ve chvíli kdy se z vína vyvaří alkohol, přihodíme kostku chlazeného másla a necháme rozpustit.

Jako přílohu doporučujeme rozpečenou bagetku.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno