Pažitka
Název:

Vepřová panenka v pepřové krustě


Vepřová panenka v pepřové krustě


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka2 ks
podmáslí4 lžíce
dijonská hořčice3 lžíce
čerstvý tymián1 lžíce
sterilovaný zelený pepř1 lžíce
česnek3 stroužky
mletý pepř špetka
sůl dle chuti
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Šťavnaté a měkké plátky masa jsou tak výborné, že nepotřebujete žádnou omáčku.

Panenky odblaníme, osolíme a opepříme. V míse promícháme podmáslí, hořčici, tymián, utřený česnek, sterilovaný pepř. Vložíme panenky a celé je touto směsí obalíme. Dáme odležet do lednice - nejlépe přes noc.  Poté panenky vyjmeme, marinádu z nic setřeme do misky. Do marinády přimícháme strouhanku. Tolik, aby mám vzniklo tužší těstíčko. V něm opět panenky obalíme.

Maso položíme na rošt do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a přikryté pečeme asi 15 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 - 25 minut - podle toho jak máme rádi propečené. Maso po upečení necháme ještě 10 minut odležet a pak nakrájíme na plátky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno