Pažitka
Název:

Vepřová panenka ve slanině s provensálským ragú


Vepřová panenka ve slanině s provensálským ragú


Ingredience:
Ingredience:
vepřové panenky800 - 1000 g
brambor500 g
anglická slanina10 g
velká rajčata3 ks
rajčata v plechovce1/2 plechovky
červená paprika1 ks
cuketa1/2 ks
cibule1/2 ks
stroužek česneku1 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej
provensálské koření špetka
rozmarýn špetka
máslo plátek
Postup přípravy:

Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od Veroniky Přepechalové.

Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory ve slupce s voňavým rozmarýnem.

Maso:

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a zprudka opečeme na pánevičce ze všech stran. Pak panenku nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme, a obalíme ve slanině.

Panenku dáme do pekáčku, lehce podlejeme vodou, přidáme kousek másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 10-15 minut (do růžova). 

Ragú:

Cuketu, papriku, rajčata nakrájíme na měnší kousky, cibuli najemno. Na pánvičce orestujem na olivovém oleji cibulku, přidáme, cuketu, papriku a rajčata. Necháme opéct a přidáme rajčata z plechovky i se šťávou. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a provensálským kořením. Dle konzistence můžeme směs podlít troškou vody a nechat zredukovat.

Brambory:

Brambory si i se slupkou řádně omyjeme a krátce povaříme. Nakrájíme na měsíčky a dáme na plech pokapaný olivovým olejem. Brambory osolíme, opepříme, lehce pokapeme ještě olejem, přidíme kousek másla a lístky rozmarýnu. Pečeme ve vyhřátě troubě na 200 stupňů dozlatova.

Pak už stačí jen hezky naservírovat, a dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Přepechalová

    zavřít okno