Ingredience: | |
vepřové panenky | 800 - 1000 g |
brambor | 500 g |
anglická slanina | 10 g |
velká rajčata | 3 ks |
rajčata v plechovce | 1/2 plechovky |
červená paprika | 1 ks |
cuketa | 1/2 ks |
cibule | 1/2 ks |
stroužek česneku | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | |
provensálské koření | špetka |
rozmarýn | špetka |
máslo | plátek |
Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od Veroniky Přepechalové.
Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory ve slupce s voňavým rozmarýnem.
Maso:
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a zprudka opečeme na pánevičce ze všech stran. Pak panenku nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme, a obalíme ve slanině.
Panenku dáme do pekáčku, lehce podlejeme vodou, přidáme kousek másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 10-15 minut (do růžova).
Ragú:
Cuketu, papriku, rajčata nakrájíme na měnší kousky, cibuli najemno. Na pánvičce orestujem na olivovém oleji cibulku, přidáme, cuketu, papriku a rajčata. Necháme opéct a přidáme rajčata z plechovky i se šťávou. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a provensálským kořením. Dle konzistence můžeme směs podlít troškou vody a nechat zredukovat.
Brambory:
Brambory si i se slupkou řádně omyjeme a krátce povaříme. Nakrájíme na měsíčky a dáme na plech pokapaný olivovým olejem. Brambory osolíme, opepříme, lehce pokapeme ještě olejem, přidíme kousek másla a lístky rozmarýnu. Pečeme ve vyhřátě troubě na 200 stupňů dozlatova.
Pak už stačí jen hezky naservírovat, a dobrou chuť!
Podrobné info: