Pažitka
Název:

Vepřová panenka ve slaninové košilce se smetanovým pepřovým přelivem


Vepřová panenka ve slaninové košilce se smetanovým pepřovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka600 g
bazalkové pesto1 lžíce
slanina8 plátků
smetana 33%1 kelímek
steakové koření dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Krásnou sluníčkovou neděli všem! Trochu vás tady v poslední době zanedbávám, omlouvám se, ale jsem lehce ve skluzu. Tak copak jste měli dobrého k nedělnímu obědu? U nás byla vepřová panenka ve slaninové košilce a byla to mňamka. A tady receptík pro vás...

Vepřovou panenku naporcujeme na 4 válečky, které posypeme solí a pepřem a zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi na rozpáleném oleji. Na prkénko (nebo rovnou do pekáče) si vedle sebe vyskládáme plátky slaniny, vyjmeme válečky a položíme na slaninu. Poté jednotlivé válečky pomažeme bazalkovým pestem a slaninu kolem nich omotáme. Přendáme do pekáče a pečeme 20 min v troubě vyhřáté na 200°C.
Do výpeku na pánvi nalijeme smetanu, posypeme steakovým kořením a za stálého míchání vaříme, dokud nemá omáčka požadovanou hustotu. Servírovat můžeme s hranolkami, americkým bramborem, ale i kroketami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno