Pažitka
Název:

Vepřová pečeně na směsi lesních hub a majoránce


Vepřová pečeně na směsi lesních hub a majoránce


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně1000 g
mletý barevný pepř5 kuliček
sůl dle chuti
čerstvá majoránka dle chuti
směs lesních hub180 g
menší cibule3 ks
vývar nebo voda dle potřeby
mléko nebo smetana150 ml
hladká mouka dle potřeby
sádlo nebo olej dle potřeby
houbové koření dle chuti
Postup přípravy:

Také se vám letos zadařilo a máte doma přebytek hub? Využijte je například k vepřovému masu. Masíčko je krásné křehké a omáčka s houbami vynikající.

Z upravené vepřové pečeně seřízneme silnější plátky, zasypeme majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).
Osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme sádlo (olej), vložíme plátky masa a posypeme houbovým kořením. Takto necháme maso nejméně dvě hodiny odpočívat.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem nebo vodou, Pak dál maso zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem.
Nakonec vložíme k pečeni i plátky hub a ještě dusíme (můžeme houby podusit i mimo pekáček a přidat nakonec k masu). Ke konci pečení smícháme 150 ml vody (mléka) s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s kvalitními těstovinami (pappardelle).

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno