Pažitka
Název:

Vepřová pečeně s omáčkou z fazolí mungo a kopru


Vepřová pečeně s omáčkou z fazolí mungo a kopru


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně bez kosticca 1,5 kg
mungo fazole200 g
květák200 g
petržel nebo pastiňák100 g
jarní cibulka (bílá část)40 g
cibule2 ks
máslo40 g
řepkový olej1 lžíce
sladká smetana700 ml
kopr40 g
růžová sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
Postup přípravy:

Přes týden mě zaujal jeden tip na koprovku z fazolí mungo, a tak jsem si řekla, že ji o víkendu vyzkouším. Měla jsem trochu obavy (i proto, že jsme pozvali babičku s dědou), ale tolik chvály jsem snad ještě neslyšela. Takže Eli Stránská z Vaříme malým dětem - děkuji moc! Zase jedno chutné jídlo, kde zamaskuji luštěniny.

Maso důkladně osolíme a okmínujeme ze všech stran, vložíme do pekáče, do něhož jsme nakrájeli dvě očištěné cibule, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů 2 hodiny, poté sejmeme víko a ještě 30min dopečeme. 
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme v nové vodě doměkka, trvá to asi 60 minut. Květák a petržel očistíme a uvaříme na páře také doměkka. 
Na másle s olejem krátce opečeme posekanou jarní cibulku, přidáme uvařený květák a petržel, orestujeme, přisypeme mungo fazole, vše osolíme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a poté sejmeme z plamene a rozmixujeme. 
Omáčku propasírujeme přes síto, dochutíme koprem a případně ještě dosolíme.
Jako přílohu můžete zvolit třeba vařené brambory s máslem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno