

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 500 g |
| houby | 200 g |
| cibule | 1 ks |
| dobrá klobáska | 1 nožička |
| hořčice | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| hladká mouka | 1 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
Pokud máte doma v lednice vepřovou plec a třeba mražené houby přímo z lesa, není nic lepšího než tento recept, který můžete libovolně obměňovat dle druhu masa.
Maso nakrájíme na cca 1cm plátky, osolíme, opepříme a protáhneme v hladké mouce. V hrnci rozpálíme sádlo, plátky opečeme zprudka z obou stran a poté vyjmeme. Ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou klobásku, utřený česnek, hořčici a zarestujeme. Maso vložíme zpět, přidáme houby, podlijeme vodou do 2/3 masa a dusíme doměkka cca hodinu. Během dušení maso obracíme a doléváme podle potřeby vodu. Podáváme např. s rýží.
Podrobné info: