

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 600 g |
| špek | 150 g |
| černé pivo | 250 ml |
| horká voda | 150 ml |
| olej | 1 lžička |
| mletý zázvor | 1 lžička |
| celý kmín | 1/2 lžičky |
| cibule | 2 ks |
| česnek | 5 stroužků |
| fazole v tomatě | 1 konzerva |
| zelené bylinky | dle chuti |
Fazole a plec, to je dobrá věc.
V papiňáku na rozehřátém tuku osmažíme na drobné kostičky nakrájený špek. Osmažený špek odložíme stranou a část puštěného tuku slijeme.
Do hrnce na zbytek tuku dáme orestovat nakrájenou cibuli, česnek a kmín.
Přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme a prudce osmažíme.
Zasypeme zázvorem, podlijeme pivem a vodou a necháme projít varem. Poté hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 20 minut.
Pokud budeme maso dusit v obyčejném kastrolu, tak cca 40 minut do změknutí masa.
Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme fazole s nálevem, osmažený špek a ještě a 5 minut bez pokličky za občasného promíchání povaříme.
Na závěr dochutíme solí, přidáme bylinky a podáváme s pečivem.
Podrobné info: