Pažitka
Název:

Vepřová plec na zázvoru a fazolích


Vepřová plec na zázvoru a fazolích


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec600 g
špek150 g
černé pivo250 ml
horká voda150 ml
olej1 lžička
mletý zázvor1 lžička
celý kmín1/2 lžičky
cibule2 ks
česnek5 stroužků
fazole v tomatě1 konzerva
zelené bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Fazole a plec, to je dobrá věc.

V papiňáku na rozehřátém tuku osmažíme na drobné kostičky nakrájený špek. Osmažený špek odložíme stranou a část puštěného tuku slijeme. 

Do hrnce na zbytek tuku dáme orestovat nakrájenou cibuli, česnek a kmín.

Přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme a prudce osmažíme. 

Zasypeme zázvorem, podlijeme pivem a vodou a necháme projít varem. Poté hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 20 minut.

Pokud budeme maso dusit v obyčejném kastrolu, tak cca 40 minut do změknutí masa.

Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme fazole s nálevem, osmažený špek a ještě a 5 minut bez pokličky za občasného promíchání povaříme. 

Na závěr dochutíme solí, přidáme bylinky a podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno