

| Ingredience: | |
| vepřová krkovička | 800 g |
| cukr krupice | 100 g |
| pivo černé | 250 ml |
| nové koření | 4 kuličky |
| bobkový list | 2 ks |
| tymián | snítka |
| rozmarýn | snítka |
| pepř mletý | špetka |
| sůl | špetka |
| dlouhá šalotka | 2 ks |
Vepřová roláda na pivu a karamelu, je super kombinace, která musí chutnat snad každému. Nezapomeňte na čerstvé bylinky, které pekáček s pivem krásně provoní. Jako přílohu volím brambory, které později můžete péct, spolu s masem.
Maso rozřízneme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, opatrně zalijeme pivem a rozvaříme. Přidáme nasekané bylinky a koření. Na mírném plameni svaříme asi na ⅓ do medové konzistence a necháme vychladnout.
Částí karamelové marinády potřeme připravený plát a zabalíme, svážeme, svrchu osolíme a opepříme.
Roládu vložíme do pekáče, přidáme šalotky nakrájené na dlouhé klínky, podlijeme vodou a při 180 °C pečeme asi 1 hodinu, v mezičase přeléváme zbylým karamelem a dopečeme do červena.
Po upečení odstraníme provázek, krájíme plátky a podáváme s různě upravenými bramborami. Já volila pečené. Brambory můžete klidně později přidat do plechu.