Pažitka
Název:

Vepřová roláda plněná baby špenátem, vejcem a sýrem cottage


Vepřová roláda plněná baby špenátem, vejcem a sýrem cottage


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta1 kg
čerstvý baby špenát4 hsti
česnek3 stroužky
cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
máslo dle potřeby
olivový olej dle potřeby
sýr cottage200 g
vejce3 ks
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem dětem a muži do práce připravila vepřovou roládu a k tomu dětmi milovanou bramborovou kaši a šťávu z výpeku.

Maso si rozkrojte na roládu. Nejlepší postup co se mi osvědčil je ten, že si ostrým filetovacím nožem odkrajuji 1 cm silný plát masa, jako když se odmotává rulička papíru.

Vznikne vám tak jeden krásný kus masa vcelku, který si přes fólii naklepte.

Dobře osolte a opepřete.

Na pánvi si rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibulku najemno a česnek na plátky.
Když je cibulka s česnekem dosklovata, tak přidejte opláchnutý špenát a nechte zavadnout.

Na pánvi si udělejte místo a rozklepněte si na ni vajíčka. Udělejte je ale jen tak napůl.

Do Vychladlého špenátu s vejcem zamíchejte scezený sýr Cottage a poklaďte touto směsí celé maso.

Na delším konci od sebe si ale nechte cca 5cm bez náplně. Jak budete motat roládu, tak se vám náplň posune až k okraji a nebude vám zbytečně vypadávat.

Stočenou roládu si svažte gastro provázkem, osolte, opepřete a dejte do pekáčku, kde jste si předtím dali 3-4 lžíce olivového oleje.
Přilijte malinko (cca 50 ml) vody a přiklopte víkem. Pokud nemáte, bohatě vám postačí alobal.

Pečte na 200°C asi 30 minut. Poté odklopte a dopečte další půlhodinku.

Během té pravidelně roládu polévejte, ať se nevysuší a má krásnou barvu.

V rendlíku si rozehřejte kousek másla a společně s lžící mouky udělejte světlou jíšku.
K té přilijte šťávu z pekáčku. Dobře promíchejte metličkou a nechte provařit. Pokud je potřeba, tak přidejte trochu vody.

Vznikne vám tak výborná šťáva jak k bramborové kaši, tak i třeba k rýži či jiné příloze.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno