Pažitka
Název:

Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku


Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku


Ingredience:
Ingredience:
vepřové maso vcelku (plec nebo kýta)700 g
celer600 g
tence nakrájená uzenina150 - 200 g
vývar nebo voda300 ml
rybízová marmeláda3 lžíce
velká cibule1 ks
olej2 lžíce
plátek másla1 cm
mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
čerstvé bylinky na ozdobu
Příloha:
kuskus nebo rýže dle chuti
Postup přípravy:

Nebojíte se v kuchyni experimentovat? Jestli ne,tak vyzkoušejte kombinaci vepřového masa,celeru a pikantní domácí marmelády z červeného rybízu.

Celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.
Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme 2lžícemi marmelády a poklademe nakrájenou uzeninou. Hustě posypeme částí nastrouhaného celeru, zavineme do rolády a zajistíme nití.
V papiňáku na rozehřátém oleji do zlatavé barvy orestujeme cibuli, položíme roládu a ze všech stran ji prudce osmažíme. Podlijeme vývarem, zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru a přidáme lžíci rybízové marmelády.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni doměkka(kýtu cca 30minut, plec cca 40minut). 
Po ochlazení hrnec otevřeme, roládu vyjmeme stranou a uchováme v teple. Šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme plátek másla a podle potřeby dochutíme solí. Silným varem odvaříme na hustější konzistenci.
Pokud chceme více šťávy, můžeme v troše vody rozmíchat 1-2lžičky solamylu a 2minuty provaříme.
Z rolády odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Roládu také můžeme podávat s pečivem po studenu, nakrájenou na tenčí plátky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno