Pažitka
Název:

Vepřová roláda s olivami


Vepřová roláda s olivami


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně1 kg
vepřový bůček250 g
hovězí maso250 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
vejce1 ks
strouhanka dle potřeby
majoránka dle chuti
česnek5 stroužků
sádlo kousek
Na potírání:
mletá paprika dle chuti
sušený česnek dle chuti
olej dle potřeby
Náplň:
olivy dle chuti
červená paprika1 ks
Postup přípravy:

Mám moc ráda olivy. Tentokrát jsem je dala i do masové rolády a chutnalo to skvěle! Pokud máte taky rádi olivy, určitě vyzkoušejte. 

Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme. Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku, vajíčko a strouhanku. Dobře propracujeme a rozetřeme na plát masa. Poklademe na drobno nakrájenou paprikou a olivami. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Roládu ještě zvenku osolíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby, pečeme na 180 st, asi po hodině vybalíme roládu z alobalu, přidáme do pekáčku trochu sádla a z alobalu vylijeme do pekáčku šťávu z masa. Přidáme nakrájený česnek a cibuli na větší kusy. Papriku smícháme se sušeným česnekem a olejem a roládu několikrát během pečení potřeme a obrátíme. Pečeme ještě podle potřeby asi 40 minut.

Hotovou roládu vyndáme z pekáče, odstraníme provázek a zabalíme do alobalu, aby nevystydla. Výpek vysmahneme, seškrábneme připečený tuk, trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou, promícháme, provaříme a přecedíme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno