Pažitka
Název:

Vepřová roláda se sušenými rajčaty a mozzarellou


Vepřová roláda se sušenými rajčaty a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti1 kg
sušená rajčata200 g
sýr mozzarella250 g
sušená šunka6 plátků
chorizo klobása100 g
citron - kůra1 ks
sekané čerstvé oregano1 hrst
pikantní hořčice2 lžíce
solamyl1 lžíce
voda0,5 litru
Příloha:
šťouchané brambory s jarní cibulkou
Postup přípravy:

Vepřové maso není zrovna mým favoritem, ale o z něho se dají vytvořit skvělé letní recepty. Jedním z nich je třeba tato roláda, která má navíc tu výhodu, že když ji uděláte víc, tak ji můžete klidně podávat studenou se salátem nebo kouskem chleba.

Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte. Omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup. Slibuji, že ho příště nafotím.
Plát masa potřete hořčicí, posypejte nahrubo nasekaným oreganem a strouhanou citronovou kůrou. Na maso položte plátky sušené šunky, tak aby bylo celé pokryté. Dále na maso položte do řady sušená rajčata, na ně na kolečka nakrájenou mozzarellu. Chorizo rozkrojte podélně na čtvrtiny a ty položte za sebou na mozzarelu. Celý plát zaviňte a roládu upevněte provázkem. 
V ideálním stavu rozpalte velkou pánev a celou roládu na ní opečte, aby se maso zatáhlo. Pokud takovou pánev nemáte, položte roládu do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na cca 180 stupňů. Já tu svoji dokonce pekla v remosce. Po půl hodině pečení roládu začněte podlévat vodou a přikryjte. Postupně podlévejte a pečte cca 2,5 hodiny.
Upečenou roládu vyjměte z výpeku. V troše studené vody rozmíchejte solamyl a výpek nechte lehce zhoustnou. Již nevařte. 

Podávejte ideálně s brambory v jakékoliv podobě.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno