Pažitka
Název:

Vepřová sekaná a plněné papriky se sýrem z jednoho pekáčku


Vepřová sekaná a plněné papriky se sýrem z jednoho pekáčku


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec1,2 kg
sýr Camembert3 ks
33% smetana50 ml
cibule1 ks
tvrdý rohlík1 malý kousek
drcený kmín2 lžičky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
čerstvé bílé papriky8 ks
olej2 lžíce
vývar250 ml
Postup přípravy:

Potřebujete nakrmit víc lidí a nechcete strávit celý den v kuchyni? Mleté maso je vděčná surovina a můžete z něj připravit jak oběd, tak i večeři po studenu.

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku je nameleme do mísy společně se sýrem a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na vymletí zbylé směsi

Do směsi přidáme smetanu, koření a pořádně promícháme.

Troubu dáme rozehřát na 170°C.

Paprikám odřízneme vršky. Také malinko odřízneme i špičky, papriky se nám budou snadněji plnit. Odstraníme semínka a vypláchneme. 

Takto připravené papriky naplníme, můžeme udělat i několik větších kuliček a vše vyskládáme do pekáče s vývarem. Papriky pokapeme olejem a malinko osolíme.

Ze zbytku mleté směsi vytvarujeme šišku a mokrýma rukama ji hezky uhladíme. 

Na pekáč s paprikami položíme vhodnou mřížku, na ni položíme masovou šišku a pekáč dáme do trouby.

Pečeme cca 40 - 50 minut, každý podle svého spotřebiče. 

Poté masovou šišku dáme stranou vystydnout a použijeme ji později po studenu. 

K paprikám zhotovíme rajskou omáčku podle svých zvyklostí a podáváme s knedlíkem, nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno