Pažitka
Název:

Vepřová žebírka s bbq omáčkou


Vepřová žebírka s bbq omáčkou


Ingredience:
žebra1000 g
česnek4 stroužky
sojová omáčka0,05 ml
třtinový cukr1 lžíce
sůl1 lžíce
drcená rajčata0,4 ml
olivový olej5 lžic
tymián nebo bazalka, rozmarýn hrstka
thajská omáčka0,2 ml
uzená slanina0,05 g
portské víno0,05 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Takové vynikající pečínky se u nás ve škole vaření pečou velmi často. Příprava mas je oblíbená nejen mezi pány, ale i nejedna manželka chce svou drahou polovičku ohromit podobnou delikatesou.

Vepřová žebra osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Dáme na 1h do trouby pod alobal na 160°C.

Z ingrediencí jako jsou třtinový cukr, olivový olej, uzená slanina, bylinky, thajská omáčka, portské a drcená rajčata uděláme marinádu. Po hodince pečení přelijeme žebírka marinádou z obou stran a pečeme cca 1h na 180°C. Občas se žebírka potřou marinádou a nechají se péct do zlatavé barvy. Doporučená příloha domácí chleba, pečené brambory s bylinkami.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno